Uloga predstavljačkih oblika u očuvanja identiteta češke nacionalne manjine - Rajković Iveta, Marijeta (2008)
U radu se razmatra uloga predstavljačkih oblika u očuvanju identiteta češke nacionalne manjine. Prikazuje se utjecaj scenskih nastupa kroz amatersko kazalište, odlazak na žetvene svečanosti Dožinke, te rad plesne i pjevačke sekcije u okviru Češke besede Jazvenik, kao ogranka Saveza Čeha Hrvatske. U drugom dijelu ukazuje se na pojedina predstavljanja u godišnjim i životnim običajima, te propituje koji predstavljački elementi služe isticanju češkog identiteta.
Projekt MZOS
HRV