Koštani ostaci konja s nalazišta Mursa (Osijek) - Mihelić, Damir (Array, 2008)
Koštani ostatci konja na lokalitetu Mursa dosta su zastupljeni. Posebice je zanimljiv veći broj relativno dobro očuvanih lubanja. Uz kosti glave utvrđena je prisutnost i drugih kostiju trupa i ekstremiteta. Koristeći se metodom izrade izbrusaka pokušali smo utvrditi dob jedinki u utrenutku uginuća. U skorašnjim istraživanjima, koristeći se metodom populacijske genetike, pokušat ćemo utvrditi srodnost koštanih ostataka konja s istraživanog lokaliteta s danas živućim pasminama konja na području Republike Hrvatske.