Lirska pjesma u hrvatskom i bugarskom narodnom preporodu - Bijelić, Marijana (2006)
U radu se opisuje razvoj književne funkcije u okviru žanra lirske pjesme hrvatskog i bugarskog narodnog preporoda. Problematiziraju se ustaljeni književnopovijesni periodizacijski modeli.