Propitivanje pojma "selektivne tradicije" na primjeru udruge "Čuvarice ognjišta Krasno" - Kelemen, Petra (2008)
U članku se, slijedeći pojam selektivne tradicije Raymonda Williamsa, analiziraju elementi koje udruga Čuvarice ognjišta Krasno izabire iz nasljeđa lokalne zajednice. Također, promatra se mjesto Udruge u životu zajednice, smjernice njezina djelovanja te značenje koje joj pridaju stanovnici Krasna, kako članovi Udruge, tako i oni koji nisu izravno uključeni u njezin rad.
Tekst je pod istim naslovom u neznatno izmijenjenoj varijanti prvi puta objavljen u Senjskom zborniku 32, str. 393-408.
Projekt MZOS
HRV