Hrvatska recepcija češke socrealističke književnosti - Ivanković, Katica, bohemistica (2008)
Prema mnogim autorima u hrvatskoj se književnosti socijalistički realizam nikad nije razvio, recepcija čeških socrealističkih djela vrlo je bogata potkraj četrdesetih i u pedesetim godinama. Čak je uočljiva i osobita socrealistička recepcija čeških ranijih klasika, koja se očituje u popratnim člancima. Referat rekonstruira to stanje i pokušava odrediti obilježja hrvatskih socrealističkih recepcijskih kriterija.