Transitional societies and the role of the NIMBY syndrome in risk issues - Čaldarović, Ognjen (2008)
U radu se prezentirala složena struktura tzv. NIMBY (not in my backyard) sindroma u tranzicijskom društvu s obzirom na njegovu proširenost i generaliziranu prirodu. Ukazalo se na nemogućnost njegovog brzog rješavanja naročito s obzirom na prelamanje ekoloških i političkih razina i percepcije.