"Varoška kuća" na glavnom gornjogradskom trgu, rani primjer visokog historicizma u Osijeku - Damjanović, Dragan (Array, 2009)
Izlaganje govori o izgradnji gradske kuće na glavnom trgu Gornjeg grada Osijeka. Podignuta je 1872. godine po projektima domaćeg graditelja Aloisa Flambacha u neorenesansnom stilu i jedan je od najranijih primjera visokog historicizma u arhitekturi ovoga grada.