Stilske odrednice Marinkovićevih novela u zbirci Proze (1948) - Ryznar, Anera (2010)
U ovom se radu nastoje definirati one stilske odrednice Marinkovićeva pisma koje su kasnije utjecale na oblikovanje njegova prepoznatljivog stilskog rukopisa, kao i one koje su svojstvene isključivoj ovoj, prvoj, zbirci Marinkovićevih novela. Marinkovićev se stil raščlanjuje iz perspektive njegove specifične figurativnosti (animalna simbolika, sinegdoha kao figura Marinkovićeve filmske optike), kroz slikovne i zvučne efekte koju na jezični plan prtojicira opreka vizualno/akustično, ali i kao prethodnik njegova osviještenog intertekstualnog i metatekstualnog postmodernističkog diskurza.
Projekt MZOS
Projekt MZOS
HRV