Museology and heritage literacy - Babić, Darko muzeolog (2008)
Autor analizira odnos i primjenjivost muzeologije kao znanstvene discipline na područje sveukupne baštine. Rad predlaže uvođenje pojma baštinske pismenosti kao teorijskog i praktičnog modela koji širi područje muzeologije i obuhvaća sve fenomene vezane uz baštinu i izvan okvira muzejske institucije.
Rad u postupku objave!
Projekt MZOS
ENG