Empirijska provjera CORE-OM upitnika na zdravim odraslim osobama - Lauri Korajlija, Anita; Jurin, Tanja (2008)
Iako je instrument namijenjen procjeni kliničke populacije, značenje rezultata dobiva tek u usporedbi rezultata psihički zdravih osoba. U radu je prikazan preliminarni rezultati primjene ovog instrumenta u Hrvatskoj na 300 odraslih zdravih ispitanika oba spola. Također smo primijenili Beckovu ljestvicu depresivnosti (Beck depression Inventory – BDI-II, Beck, Steer, Brown, 1996), te Ljestvicu anksiozne osjetljivosti (Anxiety Sensitivity Index – ASI, McNally, Reiss, Peterson i Gursky, 1986). Prikazat ćemo psihometrijske karakteristike instrumenta, faktorsku strukturu i korelacije s drugim instrumentima, te sociodemografske razlike u rezultatima. Usporedit ćemo naše rezultate s inozemnim.
Projekt MZOS
HRV