Verifikacija govornika u forenzičnoj fonetici - Varošanec-Škarić, Gordana (2008)
Po ekspertnem fonetskem slušnem prepoznavanju govornika (SPID) pri postopku prepoznavanja osumljenca v realnem forenzičnem primeru, so primjerjali prečiščene posnetke pogovorov po mobilnem telefonu in posneti materiali v nadzorovanih pogojih na albanskem in hrvaškem jeziku.
Projekt MZOS
HRV