Gradsko i građansko u lirici Dobriše Cesarića - Kravar, Zoran (Array, 2008)
Dobriša Cesarić u svojim pjesmama prostoru grada pridaje status druge prirode. Polazeći od te činjenice u članku se analizira dvostruki odnos pjesnika prema gradu i određuju se korijeni takva odnosa.