Modeli vizualnosti u poeziji Jure Kaštelana - Ryznar, Anera (2008)
Motivskom i stilskom raščlambom Kaštelanovih pjesničkih slika rad pokušava naznačiti opseg semantičkih polja na kojima se temelji figurativnost Kaštelanova poetskog diskurza, posebice metafora i metonimija, a koje se može okarakterizirati kao vizualno determinirano područje. U Kaštelanovu se opusu izdvajaju tri modela vizualnosti koji su svojstveni pojednim fazama njegova stvaralaštva, a koji svaki za sebe grade specifične pjesničke slike i koriste drugačiji splet dikurzivnih i figurativnih obrazaca.
Projekt MZOS
Projekt MZOS
HRV