Zašto Balkan? - Peti-Stantić, Anita (2008)
U radu se nastoji pokazati kako (znanstvena) svijest, kad je riječ o posljedicama terminološkoga odabira, zasigurno ovisi o kulturološkom krugu, ali i o sasvim osobnoj, pojedinačnoj senzibiliziranosti na nijanse problema kojim se svaki pojedini autor koji se lati nekog problema, bavi. Da bi se objasnilo pojam Balkana, predlaže se analiza bar triju geopolitičkih i bar triju društveno-povijesnih sastavnica značenja toga pojma.
HRV