Putovanje i identitet u noveli Miroslava Krleže Hodorlahomor Veliki i u romanu Dubravke Ugrešić Muzej bezuvjetne predaje - Molvarec, Lana (Array, 2008)
Putovanje je jedna od najstarijih i najsnažnijih literarnih tema, često upravo zbog svoje velike simboličke snage u ocrtavanju osnovnih epistemologijskih pitanja: odnosu subjekta i objekta, sebe i drugoga, identiteta i slike, osobnog i neosobnog. Svrha ovog rada je pokazati kako se oblikuje osobni i kolektivni identitet u pripovijedanju o putovanju na primjeru novele Hodorlahomor Veliki Miroslava Krleže i Muzej bezuvjetne predaje Dubravke Ugrešić.