Türkçeden Alinti Kelimelerin Hirvatçadaki Yeri - Andrić, Marta (2009)
Bir süre Osmanli İ mparatorluğ unun sinirlari içinde kalmiş diğ er Balkan dilleri gibi Hirvatça da Türk dilinin izlerini taşimaktadir. Doksanli yillardan itibaren Hirvat dilbiliminde ve dil araştirmalarinda Türkçeden alinti kelimeler konusu yeni bir açidan irdelenmektedir. Bu konu, Türkçe asilli kelimelerin çağ daş, standart Hirvat dilindeki yeri ile ilgilidir. Türkçe alinti kelimelerin Hirvatçaya nispeten Sirpçada daha yaygin olarak kullanilmasindan dolayi, bahsi geçen alinti kelimeler Türkçeden değ il de Sirpçadan alinmiş kelimeler olarak görülmüştür.
Projekt MZOS
OTHER