Prostorne prakse u pjesmama Gustava Krkleca - Drenjančević, Ivana (Array, 2010)
Grad, kao izolirani prostor, „ tamnica prokleta i tijesna“ , u pjesničkom se opusu Gustava Krkleca učestalo pojavljuje kao tema i to, gotovo redovito, kao zazorno mjesto moralnih zastranjenja i koncentrirane ružnoće. U ovom će se radu na odabranim pjesama Gustava Krkleca posvećenima gradskim prostorima istraživati načini na koje se oblikuje grad te koji su tipovi kretanja njime lirskomu subjektu na raspolaganju. Usredotočen na otkrivanje tekstualno oblikovanih prostornih položaja koje lirski subjekt zauzima u tekstualno oblikovanom prostoru grada, kao i u odnosu na njega, te na načine subjektova kretanja, radom će se istraživati putovanje, lutanje i bijeg lirskoga subjekta u okvirima imaginarnog prostora velegrada.