Prostor u vremenskim prognozama - Carović, Ines (Array, 2009)
U radu se pokušalo istražiti kakvi su neverbalni (uzgovorni) znakovi prostora u vremenskim prognozama na televiziji. Za istraživanje su korištene vremenske prognoze na hrvatskoj televiziji te su one uspoređene s prognozama na stranim televizijama (slovenskoj, njemačkoj, engleskoj). U drugom dijelu istraživanja htio se istražiti utjecaj različitih medija na jezični sadržaj i govorni ostvaraj vremenske prognoze te su televizijske vremenske prognoze uspoređene s radijskima. Htjelo se ispitati koji znakovi (lingvistički, ekstralingvistički) zamjenjuju neverbalne znakove iz televizijskih prognoza.