Teškoće u suradnji jednoroditeljskih obitelji i dječjeg vrtića - Kušević, Barbara (2009)
Pluralizam struktura koji pogađa suvremenu obitelj u našoj se zemlji očituje ponajviše u rastućem broju jednoroditeljskih obitelji. To pred odgajatelje i stručne suradnike u dječjem vrtiću postavlja nove zahtjeve, od kojih je ključan onaj za razumijevanjem izazova s kojima se jednoroditeljske obitelji svakodnevno susreću. Jedan od preduvjeta takvog razumijevanja su ostvareni suradnički odnosi između obitelji i predškolske institucije, no postoji niz prepreka ostvarivanju te suradnje. Kao glavne prepreke suradnji u ovom se radu razmatraju negativni stavovi okoline prema jednoroditeljskim obiteljima, nerazumijevanje njihova vremenskog rasporeda te nedovoljna raznolikost oblika suradnje koje predškolska institucija nudi, nakon čega se predlažu mogući načina otklanjanja tih prepreka s ciljem bolje prilagodbe potrebama i mogućnostima jednoroditeljskih obitelji.
Projekt MZOS
HRV