Badminton kao nastavni program za razvoj izdržljivosti kod studentske populacije - Špehar, N. (Array, 2009)
U nastavi tjelesne i zdravstvene kuture kod studentske populacije badminton omogućuje kvalitetan trening za održanje i poboljšanje cjelokupnog tjelesnog fitnesa, a osobito izdržljivosti. Prihvatljive cijene opreme i mogućnost igranja bez obzira na razinu znanja i stupanj motoričkih sposobnosti, ovu kineziološku aktivnost čine izuzetno prihvatljivom za cjeloživotno redovito vježbanje. Sustavnim i kontinuiranim treningom može se djelovati na poboljšanje svih antropoloških karakteristika potrebnih za badmintonsku igru čija je karakteristika izmjena kraćih visokointenzivnih i duljih niže ili umjereno intenzivnih dijelova koji doprinose učinkovitom razvoju aerobno-anaerobne izdržljivosti.