Intervalni trening u programima aerobike - Špehar, N. (Array, 2009)
Intervalni trening u aerobici izuzetna je metoda vježbanja koja ima sve više poklonika među vježbačima koji žele jednostavan i intenzivan trening. Način i principi rada u određenoj su mjeri slični vježbanju u teretani što je približilo grupne fitnes programe muškarcima i osobama koje ne vole koreografije. Intervalnim treningom može se postići znatno više energetsko opterećenje i povećana oksidacija masti nego u klasičnim aerobnim programima koji se provode kontinuiranom metodom vježbanja, pri čemu je važna stručnost, znanje i maštovitost voditelja. Kvalitetno provedenim treninzima djeluje se na održanje i poboljšanje cjelokupnog tjelesnog fitnesa, a osobito aerobne izdržljivosti uz povećanu toleranciju na opterećenje na razini anaerobnog praga.