Telesna kultura na Univerzi v Zagrebu - Gošnik, Jelka (2009)
S podpisom bolonjske deklaracije je Republika Hrvaška pristala na novo začrtano smer razvoja evropskega visokega šolstva. S tem je bila povezana sprememba zakonodaje tudi na področju telesne kulture i športa.