Kvaliteta rada instruktora aerobike - Špehar, N. (Array, 2007)
Redovita tjelesna aktivnost u slobodno vrijeme preporučuje se svima u skladu s njihovim godinama, funkcionalnim i motoričkim sposobnostima, zdravstvenim statusom i osobnim preferencama. Uključivanje u neki od oblika sportsko-rekreacijskih aktivnosti postalo je neizostavna potreba suvremenog čovjeka, a njihova raznovrsnost omogućuje svima pronalazak aktivnosti koja im najviše odgovara. Fitness programi namijenjeni skupnom vježbanju osobito su prihvatljivi ženskoj populaciji svih dobnih skupina. Instruktori, voditelji aerobike, najvažniji su faktori realizacije zadanih ciljeva. Osim kvalitetne demonstrature i animacije, njihova uloga je i obrazovna, za što su neophodna odgovarajuća znanja i kompetentnost za obavljanje tako odgovornog posla. Cilj ovog istraživanja je utvrditi znanje i način rada instruktora grupnih fitness programa te povezanost njihove osobne percepcije o važnosti različitih elemenata za uspješno proveden sat s načinom njihove pripreme za sat, znanjem i načinom rada.