Primjena elektroničkog kardiotahometra u plesnom aerobiku - Oreb, Goran; Gošnik-Oreb, Jelka (1996)
Procjena učinkovitosti kinezioloških operatora u području sporta stalan je problem sportske prakse. Ovaj rad analizira problem učinkovitosti kinezioloških operatora u trenažnom procesu primjenom elektroničkog kardiotahometra koji je primijenjen u plesnoj aerobici. Plesna aerobika je izabrana zbog toga što je bliska plesačima s obzirom na kineziološku analizu te što se u nekoliko istraživanja utvrdila učinkovitost plesne aerobike u transformaciji motoričkih i funkcionalnih sposobnosti. Elektronički kardiotahometar izuzetno je koristan u programiranju i kontroli treninga te je uz poštivanje razine treniranosti i drugih osobitosti ispitanika, a uz egzaktno definiran intenzitet, trajanje i zadatke vježbanja, moguće kontrolirati trenažni proces i postići njegovu daleko veću učinkovitost.
HRV