Odbojka - sve popularniji ženski studentski sport na Sveučilištu u Zagrebu - Podvalej, L.; Gošnik, Jelka (2001)
Velika popularnost odbojke sve više raste u posljednjih nekoliko godina. Popularnost ove igre u vrhunskom sportu naišla je na odjek i u studentskom sportu, naročito kod ženske studentske populacije. Velika popularnost odbojke kulminirala je razvojem i osamostaljenjem odbojke na pijesku. Također se odbojka u zagrebačkom sveučilišnom sportu posljednjih godina nalazi i na vrhu kvalitete. Senzibilitet same igre prikladan je studentskoj populaciji te treba i nadalje njegovati i poticati različite oblike primjene tog sporta u nastavi, kao izborni program te kao natjecateljski sport.
HRV