Planiranje i programiranje nastave aerobike na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu - Gošnik, Jelka; Božić Fuštar, S. (2002)
Aerobika kao moderni masovni oblik tjelesnog vježbanja naglo se razvija i danas je uobličena u više pojavnih oblika koji ističu pojedine aspekte utjecaja tehnike kretanja kao i tehnike kretanja sa specifičnim pomagalima u različitim medijima u kojima se izvode gibanja. Zbog velike popularnosti i masovnosti počelo se posljednjih godina razmišljati da se kao takva uvrsti u sadržaj tjelesne i zdravstvene kulture kao jedna od aktivnosti na satu. Na temelju poznavanja i uvažavanja zakonitosti planiranja, programiranja i provođenja procesa vježbanja stvara se okvirni plan i program aerobike.
HRV