Metode rada u nastavi aerobike na Sveučilištu u Zagrebu - Fučkar, K.; Gošnik, Jelka; Božić-Fuštar, S. (2003)
U nastavi tjelesne i zdravstvene kulture veoma je važan pristup nastavnika prema učenicima u osnovnoj i srednjoj školi te prema studentima na fakultetu. Cilj tjelesne i zdravstvene kulture, pa tako i nastave aerobike, je očuvanje i unaprjeđenje vlastitog zdravlja i zdravlja okoline. Kako bi nastava tjelesne i zdravstvene kulture bila što zanimljivija i učinkovitija, osluškuju se želje i mišljenja studenata i uvode se novi programi aerobike, yoge i plesova. Na te sadržaje je velik odaziv studenata i studentica.
HRV