Swot analiza stanja i perspektive kolegija tjelesna i zdravstvena kultura na visokim učilištima - Fučkar Reichel, K. (Array, 2008)
Prema načelima Bolonjske deklaracije izrađene su zakonske pretpostavke za provedbu reforme studija. Tjelesna i zdravstvena kultura te sport spomenuti su u članku 69 (stavak 12) Statuta Sveučilišta koji govori o obvezatnosti nastave bez ECTS bodova. Na veleučilištima i visokim školama nisu doneseni pravni akti o nastavi tjelesne i zdravstvene kulture i sporta. U budućnosti kad će biti uvedeni ECTS bodovi, kao osnovna mjera za određenje statusa kolegija potrebno će biti pristupiti reformi predmeta i temeljitom opisu kolegija Tjelesna i zdravstvena kultura. U tome, u velikoj mjeri može pomoći SWOT analiza.