Kurikularno planiranje: odgojni aspekti školskog/domskog kurikuluma - Hrvatić, Neven (2009)
Nacionalni okvirni kurikulum kao razvojni dokument, otvoren za promjene, osnova je za planiranje i programiranje nastave/odgojnog rada u školama/domovima i za izradu školskog/domskog kurikuluma. Funkcije kurikularnog planiranja: obrazovna (opća i posebna znanja, selekcija i kvalifikacija), odgojna (personalizirajuća) - razvoj osobnosti ostvarivanje cilja i zadataka odgoja i obrazovanja, socijalizacijska (institucionalno posredovanje tipičnih obrazaca ponašanja, škola/dom kao medij socijalne komunikacije) i integracijska (integracija u skupinu, razred, zajednicu, tim), pretpostavljaju suodnos povoljnog(školskog/domskog) ozračja i odnosa između škole/doma (kao institucije) i okoline.
Projekt MZOS
HRV