Dvorodne imenice u hrvatskome standardnom jeziku - Pišković, Tatjana (2009)
U hrvatskome jeziku postoji nekoliko skupina imenica sa složenim odnosom prema gramatičkoj kategoriji roda. U ovome se radu razmatraju obilježja jedne od tih skupina, naime one koja objedinjuje različite vrste dvorodnih imenica. U skladu s uzrokom kolebljiva roda nastoje se uspostaviti osnovni tipovi dvorodnosti u hrvatskome standardnom jeziku.
Projekt MZOS
HRV