Antropološka analiza kostura s nalazišta Vučedol (Vukovar) - Zdravka Hincak (Array, 2008)
Tijekom terenskih istraživanja 2006. godine na arheološkom nalazištu „ Vinograd Streim“ na Vučedolu pokraj Vukovara otkrivena su dva dobro očuvana kostura i dvije fragmentirane lubanje. Posebna se pozornost posvetila samom mjestu nalaza i neuobičajenom načinu ukopa. Antropološka analiza obuhvatila je odredbu spola, starosti i visina osoba, te ispitivanje patoloških promjena na osteološkim uzorcima. Rezultati analize hvatišta mišića obje osobe pokazat će koliko se poklapaju s dosadašnjim rezultatima istovrsnih analiza kostura vučedolske kulture (vučedolskog tipa). Utvrđeni znakovi radne aktivnosti zasigurno će dati nove zanimljive podatke o svakodnevnim aktivnostima vučedolskog stanovnika u ranobrončano doba.