Od poučavanja do istraživanja i natrag - Cvikić, Lidija (2009)
U radu se raspravlja o povezanosti i isprepletenosti istraživanja inojezičnoga usvajanja i nastave. Pokazuje se kako se program tečaja hrvatskoga kao J2 mijenjao u skladu sa spoznajama znanstvenih istraživanja te potrebama i jezičnim znanjaima/sposobnostima polaznika.