Jezikoslovna utemeljenost novina u hrvatskome - Jelaska, Zrinka (2008)
U radu će se prikazati teorijska utemeljenost velikih promjena u nastavi hrvatskoga jezika, posebno u odnosu dvaju područja: jezika i jezičnoga izražavanja. Pokazat će se glavna načela i znanstvene spoznaje iz područja jezikoslovlja (posebno psiholingvistike, kognitivne lingvistike i primijenjene lingvistike) na kojima je utemeljen promijenjeni odnos među znanjem jezika (ovladanosti hrvatskim standardnim idiomom) i znanjem o jeziku (metajezičnim znanjem o hrvatskome jeziku).
Projekt MZOS
HRV