Postoji li hrvatska stihološka škola? - Jurić, Slaven (Array, 2008)
U članku se propituju dostignuća pojedinih hrvatskih stihologa i postavlja se pitanje o jedinstvu ili pluralizmu njihovih metoda. Dolazi se do zaključka da individualni pristup preteže nad kolektivnim, premda postoje pretpostavke za usklađen nastup te se navode zadaci koji bi mogli biti izvršeni kako bi se moglo govoriti o prepoznatljivoj hrvatskoj stihološkoj školi.