Osposobljavanje budućih učitelja razredne nastave za rad s roditeljima - Ljubetić, Maja (Array, 2008)
Kvalitetno osposobljavanje budućih učitelja podrazumijeva stjecanje potrebnih kompetencija u različitim područjima djelovanja u pedagoškoj praksi. Jedno od tih područja jest izuzetno važno i zahtjevno područje suradnje i partnerskih odnosa s roditeljima. Stoga se u empirijskom dijelu istraživanja analiziraju nastavni planovi i programi učiteljskih studija u Republici Hrvatskoj kako bi se utvrdilo postoje li kolegiji obiteljske pedagogije i suradnje s roditeljima te se postojeći kolegiji uspoređuju s obzirom na organizacijske i sadržajne elemente. Na temelju izvršene analize autorice zaključuju da je situacija na učiteljskim studijima u pogledu obrazovanja za rad s roditeljima bolja nego prethodnih godina, no još uvijek se stječe dojam da je osposobljavanje učitelja za rad s roditeljima na marginama učiteljskog studija.