Gajo Peleš ili zanat književnog povjesničara - Duda, Dean (2008)
Ova je rasprava posvećena Pelešovom osmišljenom književnopovijesnom diskurzu utemeljenom u usustavljenoj teoriji književne povijesti. Rad Gaje Peleša sustavna je afirmacija književnosti i njezine autonomije. Književnopovijesne standard suvremene hrvatske komparatistike, kao i ideja komparativnog proučavanja književnosti, zaslužuje barem podsjećanje na vrijednost zanata.
HRV