Starija hrvatska književnost u svjetlu suvremenih pristupa - Pavličić, Pavao (Array, 2008)
Rad analizira spolne i rodne uloge u starijoj hrvatskoj književnosti i njihovu važnost za interpretaciju tekstova kao što je Gundulićev "Osman", u kojem se, primjerice, pripovijeda i o dvoboju dviju djevojaka. Stariji tekstovi, također, mogu na novi način osvijetliti suvremenu književnost.