Odisej kao prototip junaka bajke - Bacalja, Robert; Šantek, Goran Pavel (2008)
U radu se razmatra Odisej kao prototip za junaka bajke. Na osnovu literarne građe i antropoloških teorija pokazuje se edukativna važnost usmenoknjiževnih djela ali šire i načini inkulturacije u tradicijskoj kulturi.
Projekt MZOS
HRV