Paški sveti prostor i njegov kulturološki kontekst - Šantek, Goran Pavel (2008)
Autor je u radu predstavio doprinos vlastitih terenskih istraživanja na otoku Pagu istraživanjima slavenske mitologije i njezina prostornoga očitovanja. Već poznatu trinarnu strukturu organiziranja praslavenskih svetih prostora autor je stavio u indoeuropski kulturni kontekst te uz razmatranje utjecaja nekih aspekata solarnoga kulta u drevnih Indoeuropljana došao do novih spoznaja koje je i predstavio.