Zborna crkva sv. Marije Snježne u Cresu - Gudelj, Jasenka (Array, 2008)
U radu se izlaže historijat zborne crkve sv. Marije Sniježne u Cresu u svjetlu novopronađenih dokumenata, koji pokazuju svu složenost intervencija i preoblikovanja građevine od 15. do 20. stoljeća. Razmatra se i uloga naručitelja koju su imali različiti biskupi i mletački namjesnici na otoku, kao i odnos s Osorom i novom katedralom koja se tamo gradi krajem 15. stoljeća. Analizom portala creske crkve došlo se do novih spoznaja i o nekim od najpoznatijih radova Giovannija Bellinija, Madonni degli alberetti i pali San Giobbe, oba u Galeriji akademije u Veneciji.