Hrvatski i makedonski jezik kao strani - glagolski sustav / Hrvatskiot i makedonskiot jazik kako stranski - glagolski sistem - Jelaska, Zrinka (2008)
U radu se raspravlja o glagolskome sustavu hrvatskoga i makedonskoga jezika, uspoređuju se njjihove sličnosti i razlike te raspravlja o poteškoćama ovladavanja tim sustavom za neizvorne govornike. Kontrastivno se opisuju dva priručnika (hrvatski i makednoski) koji za neizvornim govornicima pomažu u ovladavnju glagolima.