Intonacija pitanja u hrvatskome i slovenskome jeziku - Ivas, Ivan (Array, 2004)
U radu se predstavlja usporedno istraživanje intonacije pitanja u hrvatskom i slovenskom jeziku. Jedan cilj istraživanja bio je preispitati postojeće opise intonacijskih oblika upitnih rečenica u slovenskim i hrvatskim priručnicima te da se približimo određenju univerzalnih prozodijskih obilježja pitanja. Drugi cilj bio je naći sličnosti i razlike između intonacijskih oblika pitanja u slovenskom i hrvatskom jeziku.