Menstrualni ciklus i emocije: ima li dokaza za adaptivni dizajn? - Hromatko, Ivana; Tadinac, Meri (2007)
Promjene spolnih hormona tijekom menstrualnog ciklusa utječu na različite oblike ponašanja, uključujući emocionalne reakcije. U izlaganju je dan pregled nalaza koji upućuju na zaključak da ove promjene tijekom imenstrualnog ciklusa imaju adaptivnu funkciju.
Projekt MZOS
HRV