Frazemi s bojom kao sastavnicom u hrvatskom i slovačkom jeziku - Machata, Martin; Gulešić Machata, Milvia (2007)
U radu se analiziraju frazemi prema boji kao sastavnici u hrvatskom i slovačkom jeziku. U nekim se frazemima boja u hrvatskom i slovačkom jeziku podudara, dok su drugi frazemi u drugačijim odnosima glede boje kao njihove sastavnice.
HRV