Savršenstvo savršena para: društveni stereotipi i prakse otpora - Bertoša, Mislava (2007)
U suvremenim sociolingvističkim teorijama jezik se, posebice u svojem značenjskom aspektu, promatra kao moćno sredstvo društvene kontrole, ali i kao instrument iskazivanja otpora. Obje su strategije u izlaganje detaljnije ispitane s pomoću analize pojma „ savršen par“ .
HRV