Homonimija i psiholingvistika - Bertoša, Mislava (2003)
Na temelju ispitivanja provedenoga nad maturanticama i maturantima puljskih i riječkih srednjih škola, u radu se ispituje u kolikoj su mjeri obični govornici svjesni postojanja homonima u jeziku i o čemu ovisi njihovo izvankontekstualno prepoznavanje. Također, razmatraju se načini na koje objašnjavaju homonimska značenja. Promatrana u skladu s temeljnim tezama psiholingvista i kognitivista, raznolikost “ definicija” navodi na zaključak o velikoj složenosti, nepredvidljivosti i individualnosti ljudskih kognitivnih procesa.
HRV