Evolucijska uvjetovanost spolnih razlika u kognitivnom funkcioniranju - Hromatko, Ivana (2001)
U izlaganju je dan pregled spolnih razlika u kognitivnim funcijama, proksimalnih hormonalnih mehanizama koji utječu na spolnu diferencijaciju mozga, te analiza aktualnih teorija u području evolucijske psihologije kojima se objašnjava evolucija spolnih razlika.