Usklađenost programa Tjelesne i zdravstvene kulture i sporta na Filozofskom fakultetu u Zagrebu s bolonjskom deklaracijom - Gošnik, Jelka; Fučkar Reichel, K.; Špehar, N (2007)
Temelj izrade programskih osnova Tjelesne i zdravstvene kulture i sporta dobiven je analizom postojećeg stanja s aspekta studenata/ica, financijskih, prostornih i kadrovskih uvjeta rada, dosadašnjeg curriculuma redovite, izborne i fakultativne nastave, sporta na Sveučilištu te analizom zdravstvenog stanja studenata/ica i rezultata antropoloških istraživanja studentske populacije. Na Filozofskom fakultetu programi Tjelesne i zdravstvene kulture i sporta napravljeni su na osnovi dosadašnjeg fundamentalnog i longitudinalnog istraživanja i preferencija studenata/ica. Fundamentalno istraživanje je provedeno u akad. god. 2001./2002. na uzorku od 2681 studenta/ica od 1. do 4. godine studija, longitudinalno istraživanje provodi se od akad. god. 2002./2003, pet uzastopnih godina, na uzorku od 978 do 1185 studenata/ica 1. godine studija. Program Tjelesne i zdravstvene kulture i sporta napravljen je prema uputama Fakulteta kako kreirati programe u skladu s Bolonjskom deklaracijom, a napravljen je i opis programa Tjelesne i zdravstvene kulture te syllabus kolegija Tjelesne i zdravstvene kulture i sporta na Filozofskom fakultetu. Kolegij Tjelesne i zdravstvene kulture na Filozofskom fakultetu izvodi se u obliku osnovnog redovitog, kineziterapijskog, fakultativnog i izbornog programa. Web stranica Katedre za kineziologiju i povratne informacije putem maila pokazuju vrlo dobru informiranost i upoznatost studenata/ica Filozofskog fakulteta sa sportskim programima Katedre za kineziologiju što govori o prepoznatljivosti i mogućnostima odabira sportskih sadržaja obzirom na njihove interese
Projekt MZOS
HRV