Djetinjstvo u Agramu kao uvod u čitanje Krleže - Brlek, Tomislav (2007)
U radu se pokazuje kako bi Krležin tekst Djetinjstvo u Agramu, kojemu se dosada, usprkos jednodušnom sudu proučavatelja Krleže o iznimnoj književnoj vrijednosti, kritička pažnja poklanjala samo s obzirom na moguće biografske spoznaje koje bi se iz njega mogle izvući, bilo plodonosno čitati u tradiciji tzv. lažnih autobiografija (Bunjin, Bjeli), odnosno kao auto-poetički tekst koji Krležinu poetiku, posebno preko ključne figure onoga tko još ne govori (infans), određuje shvaćanjem pisanja srodnim razradi toga pojma unutar suvremene književne teorije (Agamben, Lyotard, Blanchot).
Projekt MZOS
Projekt MZOS
HRV