Djetinjstvo u Agramu kao uvod u čitanje Krleže - Brlek, Tomislav (Array, 2007)
U radu se pokazuje kako bi Krležin tekst Djetinjstvo u Agramu, kojemu se dosada, usprkos jednodušnom sudu proučavatelja Krleže o iznimnoj književnoj vrijednosti, kritička pažnja poklanjala samo s obzirom na moguće biografske spoznaje koje bi se iz njega mogle izvući, bilo plodonosno čitati u tradiciji tzv. lažnih autobiografija (Bunjin, Bjeli), odnosno kao auto-poetički tekst koji Krležinu poetiku, posebno preko ključne figure onoga tko još ne govori (infans), određuje shvaćanjem pisanja srodnim razradi toga pojma unutar suvremene književne teorije (Agamben, Lyotard, Blanchot).